LajmeRumania mban zgjedhjet lokale

Rumania mban zgjedhjet lokale

-

- Advertisment -spot_img


Vendvotimet në Rumani janë hapur dhe qytetarët po votojnë për zgjedhjet lokale. Këto zgjedhje po shihen si test për qeverinë e vendit, e cila është qeveri e pakicës.

Rreth 19 qytetarë me të drejtë vote po votojnë për të zgjedhur zyrtarët lokalë, presidentët e këshillave dhe kryetarët e komunave. Nga këto zgjedhje pritet që të emërohen 43,000 zyrtarë lokalë.

Zgjedhjet lokale në Rumani fillimisht ishin planifikuar që të mbahen në qershor, por u shtyn për shkak të pandemisë me koronavirus.

Ka frikë se për shkak të pandemisë, dalja në këto zgjedhje do të jetë e ulët. Rumania deri më tani ka regjistruar mbi 121,000 raste me koronavirus dhe 4,700 të vdekur.

Sondazhet sugjerojnë se këto zgjedhje do të jenë test për popullaritetin e Partisë Liberale Kombëtare, që udhëheqë qeverinë e pakicës që prej se nga ekzekutivi u largua partia e majtë, Partia Social Demokrate.

Partia Social Demokrate kishte fituar zgjedhjet e përgjithshme më 2016, por në nëntor të vitit 2019 u rrëzua nga pushteti përmes një mocioni mosbesimi. Kjo parti humbi përkrahjen pas protestave masive që u mbajtën kundër korrupsionit.

Në këto zgjedhje, gara më e ngushtë pritet të zhvillohet në kryeqytet, Bukuresht, ndërmjet kandidatit të Partisë Social Demokrate – që aktualisht është kryetar i Bukureshtit – dhe kundërkandidatit të tij nga Partia Liberale Kombëtare.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you