Jetë&StiliOS 14: iPhone i ri i tregon përdoruesit se...

iOS 14: iPhone i ri i tregon përdoruesit se kur është duke u përgjuar ose gjurmuar

-

- Advertisment -spot_img

Apple ka lëshuar së fundmi në treg versionin e qarkut iOS 14, me disa përmirësime madhore si dhe me hile të tjera më të vogla për menyrën e funksionimit të iPhone.

Një prej këtyre të fundit është opsioni i privatësisë i cili i jep përdoruesve më shumë informacion mbi mënyrën si dhe kur janë duke u përgjuar dhe ndalon aplikacionin përkatës ta bëjë këtë.

Celulari i ri ka një dritë të gjelbër ose portokolli në cep që tregon se kur një aplikacion përdor mikrofonin apo kamerën e celularit tuaj. Nëse drita ndizet do të thotë se programet po përgjojnë përdoruesin.

Nëse drita është portokalli atëherë ajo i referohet mikrofonit të aparatit dhe nëse është e gjelbër do të thotë se po përdoret kamera juaj.

Nëse kaloni me gisht poshtë në ekran, hapet dritarja e qendrës së kontrollit dhe tregohet se cili aplikacion po e bën këtë.

Sinjali funksionon si për aplikacionet e vetë Apple ashtu dhe palë të treta apo ato pirate.

Zakonisht përdoruesit parovojnë përdorime të caktuara gjatë instalimi të aplikacioneve, por deri tani nuk ishte ditur se kur e bënin ato këtë.

Opsioni është pjesë e disa ndryshimeve që Apple ka shtuar pas krtitikave për të qenë më transparent mbi të dhënat e përdoruesve.

Apple ka marrë disa angazhime publike për privatësinë e përdoruesve teksa kreu ekzeutiv Tim Cook i është referuar asaj si “një nga të drejtat njerëzore”.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you