LajmeProfesor Kabo, me tone të ashpra në “Top Talk”:...

Profesor Kabo, me tone të ashpra në “Top Talk”: Një parlament i përbërë nga injorantë dhe idiotë është…

-

- Advertisment -spot_img

Profesori Përparim Kabo u shpreh i indinjuar ndaj parlamentit aktual shqiptar.

Ai tha në emisionin “Top Talk”, se ndryshimi në vend nuk mund të vijë shpejt, por së paku për 30 vite.

“Në një vend që kërkon të zhvillohet ndryshimi i dëshiruar nga shoqëria, nga partnerët kombëtarë dhe ndërkombëtarë, nuk mund të vijë në mënyrë afatshkurtër. Shqipëria ka nevojë për një strategji të reformuar kombëtare dhe kjo mund të vijë për tre apo katër mandate. Ajo mund të vijë për rreth 30 vite”, tha profesori.

Më tej profesori nuk ngurroi të thumbonte përbërjen e parlamentit shqiptar, ai tha se një parlament që ka injorantë e idiotë është e përafërt me atë që është e mbushur me kriminelë.

“Nëse do ta zhvillosh këtë vend, i ke njerëzit t’i që do hartojnë ligje, nëse nuk ike këta njerëz atëherë ti ke në parlament një grup ushtarakësh civilë që ngrenë dorën si urdhëron komandanti civilo-ushtarak. Ky nuk është parlament. Dikush mund të thotë më mirë kështu t’i zgjedhë populli s’e kryetarët e partive çuan atje kriminelët. Një parlament është i pa pranueshëm nëse ka kriminel, por ai është po aq i papranueshëm nëse ka injorantë dhe idiotë. Njerëz që nuk kanë kulturën minimale që nuk dinë të lexojnë një tekst që ua kanë shkruar të tjerët. Që dalin në televizor dhe thonë duhani është i dëmshëm sepse shkurton cigaren. E kupton se kur kemi arritur?”, tha ndër të tjera Kabo.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you