LajmeProtestë për tokat/ Banorët e Nivicës: E fituam me...

Protestë për tokat/ Banorët e Nivicës: E fituam me ligjin 7501

-

- Advertisment -spot_img

Banorët e Nivicës kanë vijuar të protestojnë ndaj institucioneve publike që sipas tyre mbajnë peng për gati tri dekada pronën e kthyer me ligjin 7501 në gjirin e Kakomesë.

Këtë herë banorët e Nivicës protestuan para prokurorisë së Sarandës duke e akuzuar atë për mosveprime në lidhje me kallëzimet e kryera për zaptimin e një sipërfaqeje toke prej 110 ha, territor që përfshin edhe 20,5 ha që 1005 banorë e kanë përfituar me ligjin 7501 dhe që ju është njohur nga shkalla më e lartë e gjyqësorit.

Banorët pretendojnë se në mënyrë të qëllimshme ASHK Sarandë nuk ju ka dhënë certifikatat e pronësisë ndërsa kallëzimi për rastin në fjalë nuk ka asnjë progres.

Në total banorët e Nivicës zotërojnë AMTP për rreth 464 ha tokë por ende asnjë banor nuk ka dokumenta pronësie. Komuniteti i Nivicës përfaqëson një rast unik të përpjekjeve për të regjistruar pasurinë përfshi këtu dhjetëra seanca gjyqësore, protesta dhe sorrollatje nga një institucion në tjetrin.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you