LajmeRimëkëmbja ekonomike/ Kuvendi i Kosovës miraton draftin

Rimëkëmbja ekonomike/ Kuvendi i Kosovës miraton draftin

-

- Advertisment -spot_img

Kuvendi i Kosoves miratoi në parim Projektligjin për Rimëkëmbje Ekonomike COVID-19, të votuar në seancë të jashtëzakonshme me 64 vota pro, asnjë kundër dhe asnjë abstenim.

6 herë përpara kësaj, votimi kishte dështuar. Projektligjin nuk e kanë votuar partitë në opozitë, Lëvizja Vetëvendosje dhe Partia Demokratike e Kosovës, me arsyetimin se nuk përmbush kërkesat e bizneseve dhe asgjë e tij nuk përkon vërtet me rimëkëmbje të ekonomisë. Kryetarja e kuvendit, Vjosa Osmani tha para votimit se “ në asnjë moment nuk ishte konsultuar, kontaktuar e nuk I ishte kërkuar mbështetje për këtë draft nga ana e Qeverisë së Kosovës”.

Projektligji në fjalë kap vlerën e 385 milionë eurove. Me miratimin e tij, thuhet se bizneseve do t`u mundësohet rekuperimi i humbjeve të bizneseve që kanë pasur prej pandemisë. Taksapaguesve po kështu do tu lejohet të tërheqin 10 për qind të parave nga llogaria e tyre në Fondin e Kursimeve te Pensionit, lëvizje kjo nuk është përkrahur nga FMN-ja.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you