LajmeTymi i Sharrës mbulonte Tiranën/ Sot trajtimi i mbetjeve...

Tymi i Sharrës mbulonte Tiranën/ Sot trajtimi i mbetjeve nuk e ndot ajrin, ujin dhe tokën

-

- Advertisment -spot_img

Këtë pamje kishte landfilli u Sharrës disa vite më parë. Tymi i plehrave që digjeshin aty vinte deri në gjysmën e Tiranës.

Ndërsa zona e Kombinatit gjatë gjithë kohës në 24 orë të ditës ishte e mbuluar nga një re toksike që vinte në rrezik jetën e banorëve.

Trajtimi i mbetjeve urbane tani realizohet në mënyrë teknologjike duke mos shkaktuar ndotje ne ajër ujë dhe toke. Por se sa ka ndryshuar landfilli i Sharrës këtë na e thonë banorët përreth.

“Këtu ka ndryshuar çdo gjë 100%. Janë mbjellë pemë, era e keqe nuk vjen më si dikur. Nuk ka më mirë”.

“Edhe pse unë e kam shtëpinë pak larg, këtu nuk dilja dot në ballkon nga era e keqe. Them se ka ndryshuar 60% të shohim se çfarë do të bëhet deri në fund”.

“Them se ka ndryshuar për mirë, ky ndryshim duket në pamje dhe në asgjësimin e erës së keq. Duhet parë se çfarë do të bëjnë deri në fund dhe a do të bëhet investimi si duhet”.

Impianti i madh i Sharës ka ndryshuar parametrat mjedisor të Tiranës. Në 3 muajt e ardhshëm prit të behët kapsulimi dhe bonifikimi i gjithë zonës.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you