Lajme“Sikurse jeta është e shenjtë edhe feja është e...

“Sikurse jeta është e shenjtë edhe feja është e shenjtë”, Imam Sytari flet për vrasjen e mësuesit

-

- Advertisment -spot_img

Në studion e emisionit “Open”, po flitet mbi vrasjen e mësuesit Samuel Paty në Francë.

Mësuesi u vra nga një 18-vjeçar me origjinë çeçene, pasi në një orë mësimi, ka ekspozuar karikatura të Profetit Muhamed. Myftiu i Shkodrës Muhamed Sytari, e dënoi ashpër vrasjen e mësuesit, por shtoi se feja është e shtrenjtë dhe nuk mund të cenohet.

“Në radhë të parë mendoj që ndoshta ne nuk jemi adapt ato që duhet të diskutojmë detajet e kësaj që ka ndodhur, në rastin konkret vrasja e një mësuesi, i cili është misionar i dijes, i dritës, i çdo të mire. Unë dua të kthehem me vëmendjen tuaj, me të cilën po përballet bota e sotme. Një myfti mendon që në radhë të parë që jeta e një njeriu është e shenjtë, feja e njeriut është e shenjtë. Asnjë nuk ka të drejtë të prekë jetën e tjetrit për asgjë në botë, po ashtu asnjë nuk ka të drejtë të cënojë fenë e tjetrit. Unë po them se marrja e jetës së tjetrit është një akt i dënueshëm në Islam dhe propagandat e fesë janë të dënuara. Islami është i plotë, kur flitet për islamin, flitet nga padija dhe pa informimi, para disa vitesh kam qenë student në Damask të Sirisë, rreth viteve 2000 rreth karikaturave të profetit në Danimarkë. Që kërkonte nga qeveria daneze që ata janë të pa informuar, janë të ftuar të vijnë dhe të mësonin çfarë ishte islami. Kjo ishte dhe delegacioni i përbërë nga 12 priftërinj të kishave të Danimarkës. Këto problematika zgjidhen përmes dialogut”, tha myftiu i Shkodrës

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you