LajmeDhënia e nënshtetësive/ Alket Hyseni: E frikshme, identiteti i...

Dhënia e nënshtetësive/ Alket Hyseni: E frikshme, identiteti i shtetit katandiset për t’u dhënë pas asnjë filtër

-

- Advertisment -spot_img

Deputeti Alket Hyseni e konsideroi të ‘frikshme’ dhënien e nënshtetësive nga Presidenca.

I ftuar në emisionin “Open” ai tha se duket sikur nënshtetësia mund të merret te ‘Rruga e Kavajës’, ndërsa tha se problem është fakti se Presidenti ka kthyer përjashtimin në rregull.

Sipas tij, shtetësia, “që është identitet i shtetit, katandiset për t’u dhënë pas asnjë filtër nga një Institucion”.

“Ne jemi duke punuar për ligjin e Presidentit dhe do të parashikohen të gjitha mënyrat se si Presidenti ushtron të gjitha kompetencat e tij. Shqiptarët duhet të dinë çarë është shtetësia shqiptare se po duket sikur mund ta marrsh te ‘Rruga e Kavajës’. E frikshme është fakti që ky institut, shtetësia, që është identitet i shtetit, katandiset për t’u dhënë pas asnjë filtër nga një Institucion. Asnjëri nuk e shikon në anën juridike të çështjes. Ligji ka parashikuar dy forma, një forma normale që ka parashikuar procedurën si bëhet kërkesa, organet që verifikojnë të dhënat, veç kësaj është bërë një përjashtim që thotë: ‘vetëm nëse nuk i plotëson kriteret e pra’ dhe tjetra është që duhet të ketë të bëjë me kontribute kulturore, artistike. Verifikimi i kushteve për sigurinë kombëtare. Unë nuk e shoh problemin as te numrat, por fakti që një zyrë pa asnjë kapacitete verifikues të mund të bëjë më shuam përjashtime, duke e kthyer përjashtimin në rregull dhe rregullin në përjashtim”, tha ai.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you