LajmeKategoria që nuk mban maskë/ Ata që kanë probleme...

Kategoria që nuk mban maskë/ Ata që kanë probleme shëndetësore dhe pajisen me vërtetim nga mjeku

-

- Advertisment -spot_img

Akti normativ, për mbajtjen me detyrim të maskave në ambiente publike, që hyri në fuqi në 15 tetor, përjashton disa kategori, siç janë persona, që vuajnë nga astma bronkiale persistente.

Një person, që bën pjesë në një prej këtyre kategorive, pajiset më vërtetim, që ja paraqet policit, nëse ndalohet në rrugë. Por kush është autoriteti, që e lëshon një vërtetim të tillë.

Donika Jorga, Mjeke: Gjykimin për mbajtjen apo jo të maskës e bën vetëm mjeku i familjes, bazuar në kartelën e pacientit të tij. Në kushtet kur dëgjojmë, apo këtu tek ne vijnë persona, të cilët thonë, se e kam bezdi mbajtjen e maskës, nuk di si t’ja bëj për të justifikuar mos mbajtjen e saj, që të mos gjobitem etj, ne sqarojmë, se vërtetimi lëshohet vetëm nga mjeku i familjes dhe nuk lëshohet kot. Ka sëmundje si astma bronkiale, që nuk e tolerojnë mbajtjen e maskës.

Këtu tek ne ka kërkesa për vërtetime të tilla dhe do të ketë në vazhdim. Por janë sporadike. Unë kam lëshuar dy të tilla deri tani. Nuk lëshojmë vërtetime për njerëz, që nuk e justifikojnë një kërkesë të tillë. Një model vërtetimi ne nuk kemi, por përdorim receta me emër, mbiemër, moshë, sëmundje dhe me vulën e mjekut të familjes, dokument ky që mbahet me vete nga pacienti, për ta paraqitur në çdo rast, që i kërkohet.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you