LajmeLeja e re e qarkullimit, dokumentacioni thjeshtohet vitin e...

Leja e re e qarkullimit, dokumentacioni thjeshtohet vitin e ardhshëm

-

- Advertisment -spot_img

Duke nisur nga viti 2021, të gjithë drejtuesit e mjeteve do të mund të pajisen me një leje të re qarkullimi, e miratuar së fundmi nga Ministria e Infrastrukturës.

Kjo leje do të kushtojë më pak për qytetarët dhe nuk do të ketë një afat vlefshmërie, si ato aktualet. Pajisja me këtë leje qarkullimi do të eliminojë certifikatën e pronësisë së mjetit, pra një dokument më pak për drejtuesit e mjeteve.

Drejtori i përgjithshëm i shërbimit të transportit rrugor, Blendi Gonxhja, thotë se tashmë janë tre dokumente që bashkohen në një të vetme.

“Së pari ne sot paguanim 3500 lek të reja, për tre dokumente, certifikatën e pronësisë së mjetit, lejen e qarkullimit ndërkombëtar që duhej për të na shoqëruar dhe leje e qarkullimi të mjetit. këto tashmë janë të unifikuara në këtë leje të re qarkullimi dhe do të kushtojë vetëm 2100 lek të reja”.

Por cilët janë drejtuesit e mjeteve që mund të pajisen me lejen e re të qarkullimit vitin që vjen?

“Nuk janë të detyruar qytetarët që kanë lejen aktuale që të bëjnë kalimin në lejen e re, kjo leje e re u jepet atyre që duan ose atyre që kryejnë veprime të reja, ndryshime konstruktive si ndërrim targe, humbje apo vjedhje e saj. Këta mund të marrin lejen e re dhe vazhdojnë përpara. Të tjerët nuk janë të detyruar”.

Kjo leje e re qarkullimi tashmë nuk do të ketë afat skandece, pasi në të nuk do të më vula të kolaudimit, të cilat më parë detyronin drejtuesit e mjeteve që herë pas herë të rinovonin lejen e qarkullimit.

Kategoria që përfiton më shumë nga ky ndryshim janë mjetet e transportit, të cilat kryenin kontrollin fizik më shpesh se mjetet e tjera. Sipas vlerësimeve të drejtorisë së përgjithshme të transportit rrugor, pritet që vitin e ardhshëm leja e re e qarkullimit t’u kursejë qytetarëve, rreth 1.35 milionë euro.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you