Jetë&StilOsteoporoza – Dëmtimet e shumta të saj!

Osteoporoza – Dëmtimet e shumta të saj!

-

- Advertisment -spot_img

Në episodin e sotëm te “Hipokrati” do të flasim për Osteoporozën.

Ajo është një sëmundje gjatë së cilës densiteti i kockës dhe cilësia e saj reduktohen gradualisht. Gjate Osteoporozës kocka bëhet më poroze dhe për pasojë më e thyeshme. Humbja e masës kockore ndodh në mënyrë të heshtur, shpesh pa simptoma dhe shenja klinike, derisa ndodh fraktura apo thyerja e parë, dhe në shumë raste është pikerisht thyerja e heshtur e kockës, që evidenton Osteoporozën. Prandaj Osteoporoza quhet “epidemia e heshtur”.

Po cilët janë personat më të rrezikuar për të pasur Osteoporozë dhe si mund ta parandalojmë atë? Si diagnostikohet Osteoporoza?

Cilat janë frakturat më të shpeshta që mund të shkaktojë Osteoporoza? A janë të informuar njerëzit që kanë faktorët e rrezikut për të kryer ekzaminimin e duhur?

Gjithçka tek Hipokrati/ Sonte, ora 18:00! Top Channel!

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you