Lajme“Azem Hajdari hyri në grevë për tu dëgjuar dhe...

“Azem Hajdari hyri në grevë për tu dëgjuar dhe jo për të vdekur”/ Rama për situatën në Ballsh: Dy rrugë si mund të zgjidhet!

-

- Advertisment -spot_img

Kryeministri Edi Rama ka folur në parlament për situatën në Ballsh ku prej ditësh të tëra atje vijojn greva nga punëtorët e rafinerisë së naftës.

Duke i kthyer përgjigje edhe deputetes Rudina Hajdari e cila ishte sot në Ballsh ai tha:

Këtu bëhet fjalë për një rafineri të fikur dhe një që përpunon. Ata s’po marrin rrogat sepse fabrika nuk punon. Ajo nuk është më në duart e shtetit. Dhe meqë ka falimentuar ne mund të ndihmojmë me asistencë sociale. ne jemi shumë të dëgjueshëm ndaj tyre e dimë që nuk asistencë sociale, pasi ajo iplikon largimin e tyre prej aty.

Ata duan pagat, por nuk mundet që meqë kompania private i la në rrugë të protestosh ndaj shtetit. Unë po ua përsëris çdo ditë, që ato të ndalojnë grevën sepse ne nuk bashkëbisedojmë nën presion. Nuk mund të lejojmë krijimin e një precedenti që ti je i pakënaqur me sipërmarrësin dhe merr me grevë ato që ti kërkon pa u ulur më parë.

Nuk funksionon kjo formë me ne. Meta mendon se kjo funksionon por jo dhe derisa të jem unë këtu nuk do funksionojë. Greva për ca është, për tu dëgjuar. Për ca u fut Azem Hajdari për tu dëgjuar, pra për tu ulur në tryezë , për të folur me palën tjetër.

në këtë rast nuk ka nevojë, ne i kemi dëgjuar, tani është e thjeshtë dhe jemi gati të ulemi, por me presione nuk funksionon.

Nafta nuk po vidhet, por nuk po përpunohet prandaj dhe rafinerie s’ka si të prodhojë të ardhura për punëtorët.

Kjo zgjidhet me arsye me punëtorët, çfarë mund të bëjmë, si dhe kur, dhe rruga tjetër është që po e bëjmë përditë është gjetja e një investitori që ta marrë përsipër.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you