LajmeBorrell: Dialogu në Bruksel është thelbësor për rrugën evropiane...

Borrell: Dialogu në Bruksel është thelbësor për rrugën evropiane të Kosovës dhe Serbisë

-

- Advertisment -spot_img

Zyrtarët nga Kosova dhe Serbia theksuan se ata i japin përparësinë më të lartë integrimit evropian dhe dialogut, kështu thotë shefi i diplomacisë së Bashkimit Evropian.

Ministri i jashtëm i BE-së Josep Borrell thotë se pjesë të dokumentit të nënshkruar nga përfaqësuesit e Serbisë dhe Kosovës më 4 shtator në Uashington në fillim të shtatorit ‘bazohen në angazhimet e mëparshme të bëra nga të dy palët në dialog’ dhe mund të japin një ‘kontribut të dobishëm’ për arritjen e një marrëveshje gjithëpërfshirëse, ligjërisht të detyrueshme”.

Duke iu përgjigjur një pyetje me shkrim nga eurodeputetët e BE mbi marrëdhëniet e politikës BE-SH.B.A., dialogun Serbi-Kosovë, por edhe mbi “pavarësinë e zërit të BE në Ballkan”, Borrell theksoi se si presidenti serb ashtu edhe kryeministri i Kosovës vizitat e fundit në Bruksel kanë theksuar se ato i japin përparësi integrimit evropian dhe dialogut të ndërmjetësuar nga BE.Ai tutje sic shkruan Aljazeera Balkans, citohet të ketë thënë se dialogu mes Kosovës dhe Serbisë i sponzorizuar nga BE është një element kryesor për në rrugën evropiane.

“Dialogu i sponsorizuar nga BE është një element kryesor i rrugëve të tyre evropiane,” tha ai. Në përgjigje të një pyetje parlamentare, Borrell shtoi se udhëheqësit e Kosovës dhe Serbisë janë zotuar të dyfishojnë përpjekjet e tyre për të siguruar harmonizimin e mëtejshëm me BE në përputhje me angazhimet.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you