PakategoriTë gjitha sëmundjet që ndikojnë në sy!

Të gjitha sëmundjet që ndikojnë në sy!

-

- Advertisment -spot_img

Thonë se Sytë janë “pasqyrë e shpirtit”.

Por Sytë nuk tregojnë vetëm gjendjen e brendshme shpirtërore.

Ndryshimet që vihen re në sy janë pasojë jo vetëm e sëmundjeve të vetë syrit, por edhe të sëmundjeve të tjera të organizmit te njeriut, të cilat kanë prekur njëkohësisht edhe syrin.

Cilat janë këto sëmundje të organizmit të njeriut që prekin dhe dëmtojnë shikimin?

Dy janë grupet kryesore:

Sëmundjet autoimune dhe sëmundjet vaskulare.

Si dëmtohet Syri nga Artriti Reumatoid dhe sëmundjet e Tiroides?

Nëse vuani nga një sëmundje autoimune, sipas rekomandimeve të Akademisë Amerikane të Oftalmologjisë, ju nuk duhet të prisni deri në moshën 40 vjeç për të bërë një kontroll të Syrit, por duhet të bëni rregullisht kontrollin rutinor, çdo vit.

Sa shpesh duhet të kontrollohet një pacient diabetik për të diagnostikuar Retinopatinë Diabetike?

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, sot numërohen më shumë se 180 milionë njerëz që vuajnë nga diabeti në të gjithë boten.

Minimalisht 10% prej tyre zhvillojnë Retinopati diabetike, pra prekje të Syrit nga Diabeti.

Trajtimi i komplikacioneve të tensionit të lartë të gjakut në Sy, në Klinikën Gjermane të Syrit në Prishtinë!

Gjithçka tek Hipokrati!

Sonte, ora 16.45!

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you