PakategoriÇmimet e ushqimeve/ Vaji duhet të shitet 321 lekë,...

Çmimet e ushqimeve/ Vaji duhet të shitet 321 lekë, sheqeri 123, mielli 90.5 lekë

-

- Advertisment -spot_img

Bordi i Transparencës ka vendosur çmimet për miellin, vajin, sheqerin dhe orizin, katër produktet ushqimore bazë që do të monitorohen në vijim prej tij.

Sipas vendimitqë ka hyrë në fuqi një ditë më parë, por i bërë publik sot konsumatorët do ta blejnë sheqerin në markete e supermarkete për 123 lekë/ kg.

Ndërsa vaji do të shitet për 321 lekë/litri, mielli jo më shumë se 90.5 lekë/kg dhe për orizin çmimi i përcaktuar është 104 lekë/kg.

Ndër të tjera, Bordi i Transparencës vendosi edhe miratimin e marzheve të fitimit që do të zbatohen, si për tregtarët me shumicë ashtu edhe për shitësit me pakicë që tregtojnë këto produkte në treg.

Tregtarët e vegjës që nuk zbatojnë vendimin e bordit dhe shesin këto produkte bazë mbi çmimin e përcaktuar prej tij do të ndëshkohen me 2 milionë lekë, ndërsa për bizneset e shumicës gjoba arrin në 10 milionë lekë. Nëse subjektet kapen në shkelje të përsëritur, akti normative parashikon konfiskim të mallit dhe mbyllje të aktivitetit.

Bordi i Transparencës për Produktet e Shportës dhe ai për Karburantet të ngritura me qëllim caktimin e çmimeve tavan dhe monitorimin e këtyre produkteve si pasojë e situatës së krijuar në treg sipas qeverisë do të funksionojnë deri në përfundimin e luftës Rusi-Ukrainë.

Përveç tyre, Financat kanë lajmëruar edhe ngritjen e një bordi të tretë për monitorimin e inputeve bujqësore, për të garantuar furnizimin për një periudhë minimale 3-mujore në tregun vendas.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you