PakategoriDrejt BE, nga Shqipëria/ Në 17 ditë kapen 648...

Drejt BE, nga Shqipëria/ Në 17 ditë kapen 648 emigrantë ilegalë, erdhën nga Greqia

-

- Advertisment -spot_img

Shqipëria po përdoret gjithnjë e me shume si rrugë tranziti e emigranteve te huaj drejt Europës.

Vetëm gjatë muajit prill në kufirin që lidh Greqinë me Shqipërinë në pjesën e Gjirokastrës janë kapur nga policia kufitare dhe frotex 648 emigrantë të paligjshëm.

Emigrimi i paligjshëm po kthehet në mjet fitimprurës edhe per trafikantet e brendshëm shqiptare.

Sipas policies kufitare europiane Fontex, vetëm gjate prillit gjatë operacioneve të përbashkëta të saj me policinë shqiptare janë goditur 19 raste trafiku ku rreth 200 emigrantë ndihmoheshin nga qytetarë shqiptarë për të kaluar kufirin.

Policia ka arrestuar 26 persona dhe 7 I ka shpallur në kërkim. Prej 2019 Frontex është vendosur në Shqipëri për të parandaluar krimet ndërkufitare dhe kryesisht trafikun e paligjshëm të qytetarëve që ikin nga vendet në konflikt.

Por shtimi i situatave konfliktuale ne bote, klima e ngrohte si dhe dobësia e autoriteteve, e kane kthyer korridorin shqiptar, ne nje te preferuar te emigranteve te huaj.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you