SportiDënimi i paprecedentë për një foto, flet ish-presidenti i...

Dënimi i paprecedentë për një foto, flet ish-presidenti i Atletikës, Gjergj Ruli

-

- Advertisment -spot_img

Ngjarjet e fundit në atletikën shqiptare, për fat të keq, kanë marrë përmasa ndërkombëtare, duke u bërë lajm në të gjithë Botën. Presidenti i Federatës, Gjergj Ruli, njëkohësisht trajner i Izmir Smajlajt, u dënua me 5 vite nga aktivitetet e këtij sporti, ndërkohë sekretari i përgjithshëm i FSHA-së Nikolin Dionisi, u dënua me 4 vite pezullim. Vetë sportisti Smajlaj doli i pafajshëm.

Gjithçka nisi me hetimet e Njësisë së Integritetit të Atletikës rreth dy vite më parë në Kampionatin botëror në Oregon të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Në një intervistë për Top Channel, Gjergj Ruli tregon më tepër se çfarë ka ndodhur.

“Unë kisha dy celularë, që më thanë se duhet të m’i merrnin për të m’i klonuar, për të parë nëse mund të gjenin prova që lidheshin me dyshimet.”- tha Gjergj Ruli, ish-president Federatës Shqiptare të Atletikës

Në të vërtetë bëhet fjalë për garën e zhvilluar në fund të vitit 2021, ku Izmir Smajlaj vendosi rekordin e kërcimit 8.16 m dhe ku në procesverbalin e dërguar Federatën Botërore shkruhej që gara është zhvilluar me matës ere, gjë që realisht nuk ka ndodhur, për më tepër atyre i është dërguar kjo foto, ku duket një matës ere, por jo në ditën e garës, dhe për këtë z.Ruli na sqaron.

“Fotografia që kam bërë me celularin tim tregon të vërtetën që matësi i erës është vendosur në të kundërt, domethënë që atleti duhet të nisej nga krahu tjetër sepse nuk dija ta vendosja dhe fotografinë ia kam dërguar zyrës për t’i pyetur nëse e kisha vendosur mirë apo jo.”– tha Gjergj Ruli, ish-president Federatës Shqiptare të Atletikës.

Pavarësisht këtyre deponimeve, fatkeqësisht asgjë nuk u mor për bazë nga gjykata sportive dhe agjentët e Njësisë së Integritetit të Atletikës.

“Ne dyshojmë dhe një ndër pikat është se, duke qenë se isha administrator i Federatës, nuk kam marrë masat ndaj gabimit të sekretarit dhe kjo është e vërtetë.

Dyshimi është që unë kam bashkëpunuar me zyrën për të manipuluar atë rezultat. Por në përfundim fitorja më e madhe është që rezultati i Izmirit u njoh, pista u certifikua, Izmiri doli i pafajshëm dhe kjo është për mua fitorja më e madhe,”– tha Gjergj Ruli / ish-president Federatës Shqiptare të Atletikës

Po me ju çfarë ndodhi?

“Unë jam dënuar 5 vjet, ndihem i fyer dhe shumë i zhgënjyer, megjithatë jeta vazhdon, do të mundohem që këtë karrierë kaq të gjatë ta përmbush prapë me suksese”, – tha Gjergj Ruli, ish-president Federatës Shqiptare të Atletikës

Federate Shqiptare e Atletikës, e gjendur në këtë ngërç, ka thirrur asamblenë e jashtëzakonshme zgjedhore, që do të mbahet më 19 maj.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you