LajmeBitcoin mund të dyfishohet – Eksperti jep arsyen se...

Bitcoin mund të dyfishohet – Eksperti jep arsyen se si mund të shkaktohet rritja

-

- Advertisment -spot_img

Bitcoin është rritur më shumë se 74% për të filluar vitin 2023, por shenja më e njohur në botë sipas kapitalit të tregut mund të dyfishohet më shumë se vitin e ardhshëm, sipas Bob Ras, bashkëthemelues i firmës blockchain Sologenic.

Një katalizator kyç do të jetë procesi i përgjysmimit, i cili është kur shpërblimi për minatorët përgjysmohet. Ajo ka për qëllim të shkurtojë ofertën e argumenteve dhe historikisht ka shkaktuar rritje të çmimeve.

“Kur të fillojë përgjysmimi i bitcoin në një vit nga tani, ne ka të ngjarë të jemi në rrugën tonë të mirë për të kapërcyer nivelin më të lartë të të gjitha kohërave”, tha Ras për Insider.

Kjo do të thotë që bitcoin kalon nivelin e 67,000 dollarëve të arritur në nëntor 2021, nga rreth 29,000 dollarë.

Ndërkohë, bitcoin duket se është në krye të besimit se politika më e lirshme nga Rezerva Federale është në rrugë e sipër, shpjegoi Ras.

Fed rriti normat për të dhjetën herë radhazi, por Wall Street gjerësisht pret që kjo të jetë rritja e fundit e këtij cikli shtrëngues.

Ai mendon se rritja e shenjës tregon për një të ardhme që është në mënyrë efektive një kthim në normat më të ulëta dhe lehtësim më sasior.

Treguesit teknikë, të tillë si mesataret lëvizëse afatgjata, sugjerojnë rritje dhe vrull, tha ai, por është peizazhi më i gjerë ai që do të përcaktojë performancën e tij në pjesën tjetër të vitit. Dhe ai nuk do të habitej nëse bitcoin arrin 40,000 dollarë deri në fund të 2023.

“Së bashku me shenjat e ngadalësimit të rritjes ekonomike, tabloja makro në ndryshim po tregon drejt një Fed që së shpejti do të duhet të ulë normat e interesit dhe të injektojë shumë likuiditet në treg”, tha Ras. “Nëse Fed nuk e bën këtë, atëherë ne mund të përballemi me një tkurrje serioze, të shoqëruar nga një krizë e mundshme krediti. Sido që të jetë, të gjitha rrugët duket se po çojnë në një lehtësim të politikës monetare më shpejt se sa vonë.”

Ras nuk është i vetëm në lakminë e tij. Standard Chartered publikoi një shënim të fundit që thoshte se bitcoin mund të rritet në 100,000 dollarë nga mesi i vitit të ardhshëm, dhe Matrixport parashikoi që bitcoin mund të dyfishohej në rreth 65,000 dollarë deri në prillin e ardhshëm.

Një mbrojtje kundër trazirave financiare

Ndërsa kriza bankare që filloi me Silicon Valley Bank në mars vazhdon të ngjall frikë nga infektimi, më shumë investitorë me pakicë dhe institucionalë janë kthyer në bitcoin si një mbrojtje, tha Ras.

Kjo trazirë u rishfaq gjatë javës së kaluar pasi rregullatorët kapën Republikën e Parë dhe shitën pjesën më të madhe të aktiveve të saj te JPMorgan, duke shkaktuar shitje në bankat rajonale PacWest Bancorp dhe Western Alliance.

“Kriza bankare ndihmoi në çimentimin e narrativës së bitcoin-it që shërben si një depo kryesore e vlerës që i mungon lloji i rrezikut të palës tjetër për të mbajtur fonde përmes depozitave bankare”, tha Ras. “Bitcoin ofron mbrojtje me anë të decentralizimit, vetë-kujdesit dhe një rrjeti që nuk është hakuar kurrë”.

Por një krizë kredie paraqet rrezikun më të madh negativ për bitcoin, tha ai. Në një skenar të tillë, bitcoin si dhe ari, një tjetër investim tradicional i sigurt, mund të shohin një rënie të mprehtë në vlerë.

“Unë nuk jam i sigurt se një skenar i tillë do të ndodhte,” tha Ras, “por është e mundur dhe do të çlironte një sasi të madhe paqëndrueshmërie, jo vetëm për bitcoin por të gjitha tregjet.”

N.Xh / SCAN

Material i përgatitur nga portali SCAN TV.

Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you