LajmeCilat janë 15 platformat më të njohura të mediave...

Cilat janë 15 platformat më të njohura të mediave sociale në botë për vitin 2023?!

-

- Advertisment -spot_img

Mediat sociale i referohen platformave dhe mjeteve të ndryshme online që u mundësojnë individëve të krijojnë, ndajnë dhe shkëmbejnë informacione, ide dhe përmbajtje brenda komuniteteve dhe rrjeteve virtuale. Përdorimi i mediave sociale është rritur në popullaritet dhe përhapje me kalimin e viteve, pasi ofron përparësi dhe mundësi të shumta për individët, ndërmarrjet, organizatat dhe shoqërinë.

Media sociale ka revolucionarizuar mënyrën se si ne lidhemi, komunikojmë dhe konsumojmë përmbajtje globalisht. Për shkak se miliarda njerëz i përdorin këto platforma çdo ditë, ato janë bërë pjesë përbërëse e ekzistencës sonë. Veçoritë dhe aftësitë e reja shtohen në mënyrë rutinore në platformat e mediave sociale, të cilat vazhdojnë të fitojnë popullaritet.

Më poshtë janë 15 faqet më të njohura të mediave sociale në mbarë botën që nga janari 2023:

 1. Facebook

Facebook është një faqe e njohur e mediave sociale që u krijua në vitin 2004 nga studentët e Kolegjit të Harvardit, Mark Zuckerberg dhe miqtë e tij.

 1. YouTube

YouTube është një platformë falas për ndarjen e videove në internet që u mundëson përdoruesve të ngarkojnë, shohin dhe ndajnë video.

 1. WhatsApp

Wtp është një platformë e njohur e aplikacionit të mesazheve që lejon individët të flasin me njëri-tjetrin përmes mesazheve me tekst, mesazheve zanore, telefonatave dhe bisedave me video.

 1. Instagram

Instagram është një faqe e mediave sociale ku njerëzit mund të ndajnë foto dhe video me njerëzit që i ndjekin.

 1. WeChat

WeChat është një aplikacion i njohur mesazhesh dhe platformë e mediave sociale e prezantuar për herë të parë në Kinë.

 1. TikTok

TikTok është një platformë e rrjeteve sociale ku njerëzit mund të bëjnë, të ndajnë dhe të gjejnë filma të shkurtër.

 1. Facebook Messenger

Facebook Messenger është një aplikacion për dërgimin dhe marrjen e mesazheve. Ai u lëshua nga Facebook në 2011.

 1. Douyin

ByteDance zhvilloi aplikacionin kinez Douyin, i cili u lëshua në shtator 2016. Është ekuivalenti kinez i TikTok, versioni ndërkombëtar i aplikacionit.

 1. Telegram

Telegrami ishte një shërbim mesazhesh që fitoi popullaritet të gjerë si një mjet për të dërguar mesazhe në fillim të shekullit të 20-të, kur çmimet e telegrafit ranë mjaftueshëm.

 1. Snapchat

Snapchat është një faqe e njohur e mediave sociale ku njerëzit mund të ndajnë foto dhe video që zhduken së shpejti.

 1. Kuaishou

Kuaishou është një aplikacion për ndarjen e videove që janë bërë shumë të njohura në Kinë, veçanërisht në zonat rurale, gjatë viteve të fundit.

 1. Sina Weibo

Sina Weibo është një uebsajt kinez për mikroblogging që u themelua në vitin 2009 dhe ka mbi 584 milionë përdorues aktivë mujorë që nga viti 2023.

 1. QQ

QQ është një aplikacion i rrjeteve sociale i krijuar nga gjiganti kinez i teknologjisë Tencent. Ofron mesazhe, konferenca zanore dhe video dhe veçori të ndarjes sociale.

 1. Twitter

Twitter është një faqe e njohur e rrjeteve sociale ku njerëzit mund të dërgojnë dhe lexojnë mesazhe të shkurtra deri në 280 karaktere. Këto mesazhe quhen “tweet”.

 1. Pinterest

Pinterest është një platformë e mediave sociale ku njerëzit mund të gjejnë ide, t’i ruajnë ato dhe t’i ndajnë me njerëz të tjerë.

Edel Strazimiri / SCAN

Material i përgatitur nga portali SCAN TV.

Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you