LajmeInfermier derë më derë/ Shërbimi ofrohet nga 4 qendra...

Infermier derë më derë/ Shërbimi ofrohet nga 4 qendra shëndetësore

-

- Advertisment -spot_img

Pacientët të cilët e kanë të pamundur të shkojnë në qendër shëndetësore për të marrë mjekim apo nevoja të tjera shëndetësore, tanimë u ofrohet shërbim ne banese.

Ky shërbim ofrohet për herë të parë në vendin tonë dhe ka nisur në katër qendra shëndetësore si fillim. Dy infermieret Xhemi Toçilla dhe Entela Demiraj sapo janë kthyer nga një vizite në banesë.

Xhemi Toçilla:Unë isha tek pacienti që e kam në kategorinë 02, që do të thotë invalid i plotë dhe e kam tek rruga “Budi”. Ne i ofrojmë pacientëve të cilët e kanë të pamundur për të lëvizur. Gjatë këtij shërbimi ne ofrojmë madje e shenjave vitale, higjienën personale, lëvizshmërinë e pacientit, po të gjitha këto varen në varësi të diagnozës së pacientit.

Gazetarja:Një herë në sa duhet të shkoni ta kontrolloni këtë pacient?

Xhemi Toçilla:Në varësi dhe të diagnozës që ka pacienti, po edhe në varësi të gjendjes së pacientit, ku lajmërohemi nga familjarët.

Mjekët të cilët dinë diagnozat dhe pamundësinë e pacientëve që nuk lëvizin dhe përcaktojnë grafikun e shërbimit që duhet ofruar, për këta pacientë.

Entela Demiraj: Unë ofroj mundësi dhe ndihmë për infermierët që shkojnë në banesë, për proceset që ato nuk mund të kryejnë. Për shembull vendosja e një kateteri urinar, aspirimi i pacientit, ekzaminimet, marrja e gjakut. Pasi bëhet vizita në banesë, pacienti është i pajisur me një kartelë që ka diagnozën dhe të dhënat mjekësore të pacientit. Shkruhet vizita, shërbimi që është kryer dhe neve e raportojmë tek operatori.

Vetëm në qendrën shëndetësore numër 1, trajtohen 50 pacientët me shërbim në banesë . Ky shërbim i nisur si fillim nga projekti “Shëndet për të gjithë”, që mbështetet nga Agjencia Zvicerane për zhvillim dhe bashkëpunim, pritet të shtrihet në të gjithë vendin, madje edhe për pensionistë të mbetur vetëm dhe që kanë vështirësi për të shkuar në qendër shëndetësore qoftë edhe për një matje tensioni.

Top Channel

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you