LajmeParatë e fermerëve, të gjithë blegtorët e bletarët do...

Paratë e fermerëve, të gjithë blegtorët e bletarët do të përfitojnë nga skema kombëtare

-

- Advertisment -spot_img

Të gjithë blegtorët dhe bletarët do të jenë përfitues të skemës kombëtare pavarësisht numrit të aplikimit.

Saktësisht për mbarështrimin e bletarisë fermerët do të subvencionohen në vlerën e 1,000 lekëve për zgjua, por jo më shumë se 150 mijë lekë të reja për subjekt. Konkretisht, në blegtori do të mbështeten fermat me jo më pak se 10 krerë lopë, në vlerën deri në 10 mijë lekë/krerë, por jo më shumë se 500 mijë lekë për subjekt.

Ndërsa tek të imtat, do të mbështeten fermat me jo më pak se 100 krerë deleose dhi por jo më shumë se 360 mijë lekë për subjekt.

“Përfitimi tek bletaria është mbi 50 koshere bletë dhe masa e përfitimit është 10 mijë lekë të vjetra, por jo më shumë se 1.5 mln e gjysmë lekë të vjetra. Ndërsa tek gjedhët është nga 10-50 krerë dhe masa e përfitimit është 100 mijë lekë të vjetra për cdo krerë. Kurse tek të imtat është mbi 100 krerë dhe masa e përfitimit është 12 mijë lekë të vjetra për cdo krerë“- tha zv.ministri i Bujqësisë, Arjan Jaupllari.

Buxheti për Skemën Kombëtare këtë vit kap vlerën e 3.3 miliard lekëve, zvministri I bujqësisë, Arjan Jaupllari thotë se pavarësisht këtij fondi në gjë është e sigurtë të gjithë blegtorët do të mbështeten.

“Nëse do të ndodhë që nuk do të plotësohet fondi i akorduar për blegtorinë mund të ndodhë një rishoërndarje, por jo se nuk do të ketë mbështetje. Katër masat e para e para të blegtorisë janë për të përfituar 100% e fermerëve“- tha zv.ministri i Bujqësisë, Arjan Jaupllari.

Më shumë se 60% e dosjeve të fermerëve janë përpiluar, brënda pak javësh fermerët që gjësë gjallë pritet të tërheqin paratë që buxheti i shtetit ka përcaktuar për ta.

Top Channel

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you