LajmeProgrami Botëror i Ushqimit pezullon ndihmën për palestinezët

Programi Botëror i Ushqimit pezullon ndihmën për palestinezët

-

- Advertisment -spot_img
Programi Botëror i Ushqimit – agjenci e Kombeve të Bashkuara – do të pezullojë ndihmat ushqimore për mbi 200.00 palestinezë, nga muaji i ardhshëm, për shkak të shkurtimit të madh buxhetor, ka thënë një zyrtar i grupit për territoret palestineze.

“Për shkak të shkurtimeve të mëdha buxhetore, Programi është detyruar të bëjë zgjidhje të vështira për koncentrim të burimeve”, ka thënë Samer Abdeljaber, drejtor i organizatës për territoret palestineze.

Më së shumti do të preken familjet në Gaza, ku pasiguritë ushqimore dhe varfëria, janë në nivelet më të larta.

Kjo agjenci u ka ofruar palestinezëve një ndihmë mujore prej 10 eurosh, si dhe ushqime tjera.

Me shkurtimet buxhetore, do të preken të dyja programet.

Gaza, e cila është udhëhequr nga grupi islamist Hamas, prej vitit 2007, është shtëpi e 2.3 milionë banorëve.

Prej tyre, 45 për qind janë të papunë, dhe 80 për qind varen nga ndihmat ndërkombëtare, ka thënë OKB-ja.

Duke përmendur shqetësimet për sigurinë, Izraeli e ka vendosur një bllokadë ndaj palestinezëve, duke e vështirësuar lëvizjen e njerëzve dhe mallrave.

Agjencia e OKB-së ka thënë se do të vazhdojë të ndajë ndihma për 140.000 njerëz në Gaza dhe Bregun Perëndimor, mirëpo nëse nuk do të ketë fonde tjera në të ardhmen, ajo do të mund të pezullojë të gjitha ndihmat në gusht.

Palestinezët kanë protestuar ndaj këtij vendimi, me thirrjet “Jo varfërisë”.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you