LajmeShefi i FIFA-s, thirrje Kirgizisë: Ndërtoje një stadium

Shefi i FIFA-s, thirrje Kirgizisë: Ndërtoje një stadium

-

- Advertisment -spot_img
Presidenti i Federatës Botërore të Futbollit (FIFA) Gianni Infantino, i ka bërë thirrje Kirgizisë që të ndërtojë një stadium kombëtar të futbollit.

Kështu, sipas tij, ky shtet mund të jetë nikoqir i lojërave ndërkombëtare, si dhe të adresojë mungesën e infrastrukturës.

Ish-republika sovjetike nuk ka stadiume moderne, të ndërtuara sipas standardeve ndërkombëtare, për të organizuar ndeshjet e FIFA-s, dhe ekipi i saj kombëtar është në vendin e 96-të në listë.

Në ditën e vizitës së Infantinos, Kirgizia, vend me 7 milionë banorë, e ka inauguruar ndërtesën e re të Unionit të Futbollit në Kirgizi – të sponsoruar nga FIFA – pasi në të kaluarën, kjo organizatë e ka pasur një ndërtesë të vjetër në kryeqytetin kirgiz, Bishkek.

“Kam biseduar me presidentin kirgiz [Sadyr Japarov] për stadiumin kombëtar të futbollit”, ka thënë Infantino.

“Është shumë e rëndësishme, simbolike, por e rëndësishme për zhvillim, në mënyrë që ne të organizojmë lojëra ndërkombëtare në Kirgizi, dhe që ju të shkëlqeni në skenën aziatike dhe në skenën globale”.

Japarov ka thënë se futbolli është sporti më popullor në Kirgizi, dhe se ky shtet ka synime ambicioze.

“Kirgizia ka shumë talentë të mrekullueshëm. Ekipi i burrave në futboll është kualifikuar dy herë për Kupën e Azisë”, ka thënë Infantioni.

FIFA e ka krijuar një ekip për zhvillim të talentëve në Kirgizi, dhe është duke investuar në një akademi të futbollit atje, si dhe në programe për të promovuar sportet në shkolla, si dhe në mesin e grave.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you