LajmeStruktura e re e policisë/ Riorganizimi nis në qershor

Struktura e re e policisë/ Riorganizimi nis në qershor

-

- Advertisment -spot_img

Ndryshimi i dinamikës së krimit në vend, ka sjellë nevojën edhe për një riorganizim të disa strukturave të veçanta në Policinë e Shtetit që lidhen me hetimin e krimit, teknologjinë e informacionit dhe krimin kibernetik.

Kjo strukturë e re e miratuar tashmë nga këshilli i ministrave pritet të vihet në funksion në qershor të këtij viti.

Duke i dhënë më shumë prioritet hetimit të krimeve të rënda dhe krimin të organizuar do të ketë njësi hetimi dhe në komisariate që do të koordinohen me policitë vendore dhe me departamentin për hetimin e krimit në Policinë e shtetit. Për ta lehtësuar këtë sektor krimet e cilësuara si të lehta do të hetohen nga sektori i rendit dhe do të jenë në varësi të departamentit për rendin dhe sigurinë publike

Me strukturën e re pritet që policisë së shtetit ti shtohet një departament i ri, ai i Teknologjisë së Informacionit që do të ketë sektorë në çdo drejtori vendore. Po ashtu riorganizime do të kenë dhe krimi ekonomik dhe kibernetik.

Nisur nga trendi në rritje i krimeve kibernetike, por edhe sulmet e ndodhura një vit më parë ndaj sistemeve shtetërore, sektor që ishte, tashmë krimi kibernetik, do të ngrihet në nivel drejtorie dhe pritet të zgjerohet në staf.

Top Channel

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you