Lajme“Si do ti mbani mjekët në Shqipëri pas 5...

“Si do ti mbani mjekët në Shqipëri pas 5 vitesh?” – Studentët: Do prodhoni brez të humbur, do t’i largoni të rinjtë që në maturë

-

- Advertisment -spot_img

Studentët e mjekësisë janë dëgjuar për herë të parë nga deputetët në Komisionin Parlamentar të Edukimit lidhur me argumentet që kanë kundër projektligjit që i detyron ata të nënshkruajnë një marrëveshje për të punuar në Shqipëri për pesë vite pas përfundimit të studimeve, pasi në të kundërt do të duhet të paguajnë një tarifë të kripur në bazë të kostove.

Studentët janë shprehur se ky draft cënon lirinë themelore të tyre dhe i vendos përballë dy zgjedhjeve të detyruara. Sipas tyre kjo nuk është forma e duhur për të mbajtur mjekët në vend, pasi pas përfundimit të kontratës, ata mund të ikin. Studentët kanë kërkuar që në vend të këtij drafti penalizues, qeveria duhet të ndërmarrë politika motivuese që të mbajë të rinjtë në vend.

Sipas tyre drafti është hartuar në mungesë totale transparence, duke mos llogaritur tarifat. Nga ana tjetër, për studentët nuk ka sens që tarifat e një universiteti publik të vendosen në bazë të kostove.

Deputetët e opozitës janë kundër këtij drafti, por ka pasur edhe anëtarë të radhët e mazhorancës që nuk janë dakord, por shprehen që gjithsesi do ta votojnë. Projektligji për studentët e mjekësisë po kalon me procedurë të përshpejtuar dhe do të votohet nga Kuvendi në seancën e së enjtes.

Elisabeta Dosku/ SCAN

Material i përgatitur nga portali SCAN TV.

Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

Latest news

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.

Pride before a fall: Why I stopped going to Stonewall’s Pride

In Stonewall's hands, Pride is no longer a political protest but a corporate party for 'gender identity'.

ICC rejects attempt to block investigation on Duterte’s drug war

Court's probe into thousands of killings in 'war on drugs' will continue despite Philippines' attempt to block it.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Kenya braces for 3 days of anti-gov’t protests: All the details

The latest round of anti-government protests in Kenya has been scheduled after tax hikes add to soaring cost of living.

Nigerian petrol prices reach record high after subsidy removal

The removal in May has triggered skyrocketing fuel prices in Africa's largest oil producer.

Must read

Indian opposition parties form ‘INDIA’ alliance for 2024 election

INDIA stands for 'Indian National Developmental Inclusive Alliance', says a leader after two-day meeting in Bengaluru.

After ending deal, Russia warns against Black Sea grain shipments

Russia cautions against shipments without its 'security guarantees', having quit the wartime deal on Monday.
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you